Άρθρο γνώμης: Θέλουμε κανονικό ποδόσφαιρο ή demo ποδοσφαίρου;

    Η πρόσφατη είδηση της εγχώριας αθλητικής επικαιρότητας, είναι η ομόφωνη απόφαση των ομάδων της SL2, για αναβολή των αγώνων της κατηγορίας. Ο λόγος για αυτή ήταν η τελευταία ένδειξη απαξίωσης της κατηγορίας από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και συγκεκριμένα η εξεφτελιστικά μειωμένη χρηματοδότηση από το στοίχημα με απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού, σε αντίθεση με τις ομάδες της SL1.

    Αυτή έρχεται μετά από αρκετές άλλες κινήσεις που δείχνουν τόσο απαξίωση της δεύτερης εθνικής κατηγορίας της χώρας, όσο και ασέβεια προς την Ελληνική επικράτεια πλην της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα προς την περιφέρεια. Επιπλέον αυτές οι απαξιωτικές κινήσεις δείχνουν και αντιμετώπιση ποδοσφαίρου ευκαιριακά ως αρπαχτή. Επομένως αποτελούν και ασέβεια προς το ποδόσφαιρο ως άθλημα.

Ας τις δούμε όμως αναλυτικότερα παρακάτω:

1) Καθυστέρηση στην έναρξη των πρωταθλημάτων.

2) Μετατροπή της SL1 από εθνική κατηγορία σε κλειστή λίγκα και τουρνουά, κατόπιν αιτήματος των συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών προκειμένου να μειώσουν τα έξοδα τους για το εγχώριο ποδοσφαιρικού "προϊόν", συμπεριφορά την οποία επιδεικνύει σκανδαλωδώς και η Ε.Ρ.Τ. αποκλειστικά προς την SL2 με την απαράδεκτη τηλεοπτική (μη) κάλυψη, σε αντίθεση το τουρνουά, επειδή πρωτάθλημα δεν είναι της Basketleague το καλύπτει αξιοπρεπώς.

3) Ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας πριμοδοτεί, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, τις ισχυρότερες αντί για τις πιο αδύναμες ομάδες.

4) Συνεχή "μπαλώματα" αντί ριζικής αναδιάρθρωσης του Ελληνικού ποδοσφαίρου από κάτω προς τα πάνω.

5) Προβληματική ειδησεογραφική κάλυψη των αθλητικών γεγονότων πλην αυτών στα οποία συμμετέχουν οι 5 ομάδες του κολοβομένου big6 της χώρας.

    Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, οι φορείς που είναι αρμόδιοι για την προώθηση και την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου "προϊόντος" της χώρας, αντί να συμβάλουν προς αυτή συμβάλουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό φανερώνεται και από την αντίληψη του κοινού για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που η ενημέρωση, οι γνώσεις και το ενδιαφέρον τους για το άθλημα έχουν χαρακτήρα "demo" ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Για να διαπιστωθεί αυτήν η εκτίμηση αρκεί να παρατηρήσει κάποιος τις αναρτήσεις των Μ.Μ.Ε. γύρω από το ποδόσφαιρο.

    Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που ενώνει όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις γεωγραφικές περιοχές μιας χώρας. Ας μην επιτρέψουμε να μετατραπεί σε άθλημα των λίγων.

Σχόλια